Friday, August 5, 2011

U-Pööre võeti Soome-Ugri Noorteorganisatsiooni MAFUN liikmeks



1-3.augustil Saranskis (Mordva Vabariik, Vene Föderatsioon) toimunud Rahvusvahelise Soome-Ugri Noorteassotsiatsiooni MAFUN 10. kongressil võeti MTÜ U-Pööre organisatsiooni liikmeks. Lisaks valiti MTÜ U-Pööre juhatuse liige Oliver Loode Eesti esindajana MAFUNi juhatusse. Tegemist on oluliste verstapostidega MTÜ U-Pööre jaoks, mis toetavad ühenduse hõimurahvaste suunalisi tegevusi.

MAFUNi kongressil kinnitati resolutsiooni kavand, mille prioriteetseteks suundadeks lisaks soomeugri keelte ja kultuuride säilitamisele on avalik diplomaatia (sh koostöö tihendamine ÜRO Põlisrahvaste Foorumi ja teiste rahvusvaheliste organisatsioonidega) ning etnomajanduse ja -ettevõtluse hoogustamine soomeugri piirkondades. Resolutsiooni täisteksti avaldab U-Pööre peale lõpliku redaktsiooni kinnitamist.

Kongressil valiti ka uus tegevjuhtkond: MAFUNi president Vassili Nemetškin (Mordva) ning asepresidendid Svetlana Koltšurina (Permi krai) ja Sampsa Holopainen (Soome). Järgneva kahe aasta jooksul asub MAFUNi peakorter Mordvamaal Saranskis, samas kui 2013 a. kongress on kavas läbi viia Helsingis.

Siinkohal kutsume üles kõiki soomeugri teemadest huvitatud Eesti noorteorganisatsioone ja ka veel organiseerumata noori meiega ühendust võtma (u-poore@hotmail.com, +372 513 2992), arutamaks koostöövõimalusi nii rahvusvaheliselt (sh MAFUNi süsteemis) kui ka Eesti-siseselt. Ugrimugri asi vajab ajamist!

1 comment:

  1. Hääd põlisrahvaste päeva! http://www.facebook.com/photo.​php?fbid=10150342462871745

    ReplyDelete