Tuesday, March 16, 2010

U-Pööre on liitumas Soome-Ugri Rahvaste Noorte Liiduga MAFUN

11-12.märtsil Joškar-Olas (Marimaal) toimunud Soome-Ugri Rahvaste Noorte Liidu MAFUN juhatuse koosolekul toetati U-Pöörde soovi astuda MAFUN-i liikmeks. Ametlikult on U-Pöörde liikmelisus kavas vormistada pärast MAFUN-i ümberregistreerimist rahvusvaheliseks organisatsiooniks vastavalt Vene Föderatsiooni seadustele - protsess, mis võib väldata mõned kuud.

Soov astuda MAFUN-i liikmeks väljendab U-Pöörde tahet kaasa aidata soome-ugri rahvaste senisest tihedamale suhtlemisele ja koostööle mitmesugustes valdkondades, sh vaimse kultuuripärandi säilitamine, kodanikuühiskonna arendamine ja ettevõtlusalane koostöö. U-Pöörde jaoks on igati põhjendatud koostöö hõimurahvaste noorteorganisatsioonidega, kuna just noorema põlvkonna soomeugrilaste seas võib kohata värskeid ja loovaid ideid soome-ugri rahvusvahelise koostöö arenguvõimalustest 21. sajandi alguse keerukates, kuid siiski lootustandvates tingimustes.

Soome-ugri Rahvaste Noorte Liit MAFUN on rahvusvaheline soltumatute uurali (soome-ugri ja samojeedi) rahvaste noorsooühingute katusorganisatsioon. Organisatsiooni peamiseks eesmärgiks on säilitada ja arendada uurali kultuure ja keeli ning levitada infot nende kohta. 2010. aasta aprillis tähistab MAFUN oma asutamise 20. aastapäeva.

No comments:

Post a Comment